NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Bramborový kastrol s kuřecím masem a sýrem
Bramborový kastrol s kuřecím masem a sýrem
Recept Bramborový kastrol s kuřecím masem a sýrem
NejLucka NejLucka    ·   6.9.2015

Bramborový kastrol s kuřecím masem a sýrem

Bramborový kastrol s kuřecím masem a sýrem. Hotová mňamka!!!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

2 kg
brambory
1 ks
cibule
1 ks
mrkev
1/2 lžíce
máslo
1,5 šálku
smetana na vaření
sůl, pepř
koření na maso
tymián
8 ks
kuřecí stehno
4 lžíce
majonéza
1,5 šálku
mozzarella
1/4 šálku
parmezán
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na hranolky.
  2. Cibuli nakrájíme na drobno, přidáme nastrouhanou mrkev a na másle orestujeme do zlata. Směs cibule a mrkve přidáme k bramborám a promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti, přidáme tymián a celou hmotu navrstvíme do formy na pečení. Smetanu ohřejeme na mírném ohni a zalijeme připravené brambory.
  3. Kuřecí stehna očistíme (vykostíme), osolíme a opepříme podle chuti. Uložíme je na brambory a potřeme je majonézou.
  4. Posypeme strouhaným sýrem, zakryjeme alobalem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 1,5 hodiny. Před koncem pečení (cca 5-10 minut) alobal stáhneme a necháme zapéct.

Zdroj: Olgasflavorfactory

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář