Bramborový kastrol s kuřecím masem a sýrem

Bramborový kastrol s kuřecím masem a sýrem. Hotová mňamka!!!

Přidal:admin, 6.9.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Bramborový kastrol s kuřecím masem a sýrem

Suroviny

Budeme potřebovat:
2 kgbrambory
1 kscibule
1 ksmrkev
1/2 lžícemáslo
1,5 šálkusmetana na vaření
sůl, pepř
koření na maso
tymián
8 kskuřecí stehno
4 lžícemajonéza
1,5 šálkumozzarella
1/4 šálkuparmezán

Postup přípravy

  1. Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na hranolky.
  2. Cibuli nakrájíme na drobno, přidáme nastrouhanou mrkev a na másle orestujeme do zlata. Směs cibule a mrkve přidáme k bramborám a promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti, přidáme tymián a celou hmotu navrstvíme do formy na pečení. Smetanu ohřejeme na mírném ohni a zalijeme připravené brambory.
  3. Kuřecí stehna očistíme (vykostíme), osolíme a opepříme podle chuti. Uložíme je na brambory a potřeme je majonézou.
  4. Posypeme strouhaným sýrem, zakryjeme alobalem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 1,5 hodiny. Před koncem pečení (cca 5-10 minut) alobal stáhneme a necháme zapéct.

Zdroj: Olgasflavorfactory