Bramborový knedlík

Klasická příloha - bramborový knedlík. K masu s omáčkou jako stvořené. Lepší než kynutý nebo knedlík z rohlíků. Alespoň u nás doma častěji sáhneme po této příloze. Autor: Adddy

Přidal:Adddy17, 26.8.2016
Kategorie: Přílohy
Bramborový knedlík

Suroviny

asi 1 kgbrambor
2 ksvejce
dle potřebydětská krupička
dle chutisůl

Postup přípravy

  1. Uvaříme brambory ve slupce, slijeme vodu a necháme vystydnout.
  2. Pak je oloupeme, nastrouháme na jemno, osolíme, přidáme vejce a dětskou krupičku (kolik váží brambory, tak poloviční váhu krupičky) a zpracujeme těsto.
  3. Vyválíme si šišky knedlíku, které vaříme ve vodě 7 min z každé strany (od doby, co knedlík vyplave).
  4. Po vytažení z vody propícháme špejlí, aby vyšla pára, necháme chvilku odpočinout a krájíme knedlíky. Dobrou chuť