Bramborový vrstvený koláč s čerstvým tymiánem

Bramborový vrstvený koláč s čerstvým tymiánem.

Přidal:admin, 27.4.2016
Kategorie: Chuťovky
Bramborový vrstvený koláč s čerstvým tymiánem

Suroviny

4 ksbrambory
6 lžicmáslo
3 lžícečerstvý tymián
1/4 šálkubalsamico
1,5 lžičkysůl
1,5 lžičkyčerný mletý pepř

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 240 st., připravíme si kulatou formu na pečení. Dno vyložíme pečícím papírem a potřeme kouskem másla.
  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které v misce zalijeme 3 lžícemi rozpuštěného másla. Promícháme a můžeme vrstvit.
  3. Na dno pánve poklademe plátky brambor, opepříme a osolíme dle chuti, posypeme čerstvě nasekaným tymiánem, pokapeme balsamicem a znovu poklademe brambory a postup opakujeme, dokud nemineme všechny suroviny.
  4. Vrch potřeme balsamicem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 30 minut. Délka pečení záleží však na tloušťce nakrájených brambor a na počtu vrstev.

Zdroj: Honestcooking