Brambory alla carbonara

Vynikající pochoutka jako hlavní jídlo nebo jako příloha. Rychlá příprava a skvělá chuť!

Přidal:admin, 15.12.2014
Kategorie: Hlavní jídla
Brambory alla carbonara

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kgbrambory
1 kscibule
150 gslanina
300 mlsmetana
80 gparmazán
1 ksvejce
sůl
pepř
nasekanou petrželku
máslo

Postup přípravy

  1. Brambory si umejeme a dáme je vařit do poloměkka. Uvařené oloupeme a pokrájíme na plátky.
  2. Smetanu si smícháme s vajíčkem, sýrem. Dochutíme solí a pepřem. Slaninu si nakrájíme na malé kostičky a cibuli také. Asi 2 lžíce slaniny si odložíme bokem, abychom mohli posypat brambory před koncem.
  3. Na pánvi si zpěníme máslo, přidáme cibuli a slaninu a osmahneme.
  4. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Připravíme si zapékací mísu, kterou si vymažeme máslem a ukládáme brambory. Brambory zalijeme připravenou smetanovou zálivkou, přidáme opraženou slaninu s cibulí a dáme zapéct na 200 stupňů prvních 15 minut. Potom teplotu snížíme a pečeme, dokud nesou brambory upečené. Před koncem posypeme vrch odloženou slaninou a trochou sýra a petrželkou. Dobrou chuť!