NejRecept.cz Část dne Oběd Brambory na pánvi se slézem kučeravým
Brambory na pánvi se slézem kučeravým
Recept Brambory na pánvi se slézem kučeravým
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
PavelKar    ·   16.12.2017

Brambory na pánvi se slézem kučeravým

Sléz kučeravý je zapomenutá léčivá zelenina, listy obsahují slizové látky, silice, třísloviny. Využití - nejlépe čerstvé, do salátů, dále do polévek, zeleninových jídel, jako špenát, do francouzských brambor, s těstovinami, plněné listy. Vysušené listy (5:1) na čaj. Je to poměrně univerzální rostlina, listy a semena jsou jedlé za syrova i vařené. Částečně je mrazuvzdorná. Usnadňuje vykašlávání, působí při průduškových katarech, dýchavičnosti, při zápalu sliznice žaludku, při žaludečních vředech, při zápalech měchýře, hojení bércových vředů atd. Autor: PavelKar

Suroviny
800 g
brambory
100 g
klobása, nebo měkký salám
3 ks
vejce
1 dl
mléko
1,5 dl
kečup
50 g
listy slézu kučeravého
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme a okořeníme. Na pánev dáme trochu oleje, poukládáme polovinu brambor.
  2. Na to poukládáme na kolečka pokrájenou klobásu nebo na kostičky měkký salám, na to posekané listy slézu, trochu posolíme, okořeníme a polejeme kečupem.
  3. Dále dáme druhou polovinu brambor, přikryjeme pokličkou a dusíme do poloměkka.
  4. Mezitím si rozšleháme vejce v mléku, nalejeme na brambory a přikryté pod pokličkou dodusíme, dokud se vejce nezatáhnou
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář