Brambory na šlehačce

Nastrouhané brambory zapečené v troubě se sekanou a to vše zalité šlehačkou. Co řeknete na takovou kombinaci chutí? Nám doma každému chutnalo. Autor: Adddy

Přidal:Adddy17, 16.9.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Brambory na šlehačce

Suroviny

1 kgsyrových brambor
4 plátkysekané
1 bal.šlehačka
sůl, vegeta, pepř
sádlo na vymazání misky

Postup přípravy

  1. Brambory nastrouháme na hrubo.
  2. Vymažeme si zapékací misku a dáme do ní třetinu brambor, osolíme, ovegetujeme, opepříme, dáme další třetinu brambor a znovu sůl, vegeta, pepř.
  3. Poklademe plátky sekané a zakryjeme je zbytkem brambor.
  4. Dáme péct na 3/4h na 180 °C, poté zalijeme šlehačkou a dopečeme, až se objeví kůrčička. Dobrou chuť!