Brambory plněné houbovou nádivkou

Jednoduché a hlavně rychle připravené hlavní jídlo nebo příloha.

Přidal:admin, 11.6.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Brambory plněné houbovou nádivkou

Suroviny

Budeme potřebovat:
větší brambory
houby (žampiony)
cibule
olej
smetana na vaření
sůl
pepř
tvrdý sýr
bramborový škrob (nemusí být)

Postup přípravy

  1. Větší brambory omyjeme a překrojíme na polovinu. Vnitřek vydlabeme a odložíme bokem.
  2. Připravíme si velký hrnec, do kterého nalijeme vodu, přivedeme do varu. Vložíme brambory a chvíli povaříme.
  3. Uvařené brambory vyjmeme a uložíme je na papírem vyložený plech na pečení.
  4. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme houby, rozmixovaný vnitřek brambor, bramborový škrob (nemusí být) a podusíme do měkka. Přidáme cibuli a na závěr přidáme smetanu a chvíli povaříme.
  5. Připravenou houbovou nádivku navrstvíme dovnitř brambor. Brambory vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 200 stupňů do zlata. Těsně před koncem vrch posypeme strouhaným sýrem.

Zdroj: Vk