Brambory s česnekem, smetanou a sýrem

Brambory s česnekem, zakysanou smetanou a na vrchu posypané parmazánem. Vhodné jako příloha nebo jako chuťovka na večer. Mňam!

Přidal:admin, 23.4.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Brambory s česnekem, smetanou a sýrem

Suroviny

Budeme potřebovat:
5 ksbrambory
100 gmáslo
5 lžicstrouhaný parmezán
1 lžícezakysaná smetana
3 stroužkyčesnek
3 lžícenasekaná petrželka

Postup přípravy

  1. Brambory omyjeme a nakrájíme na plátky. Naskládáme je na pánev a zalijeme je vodou. Vaříme do měkka.
  2. Připravíme si česnekovou pomazánku: Česnek utřeme s měkkým máslem, ochutíme solí, pepřem. Přidáme strouhaný parmezán a nasekanou petrželkou. Nakonec to zjemníme zakysanou smetanou.
  3. Uvařené brambory naskládáme na plech, který jsme vyložili papírem na pečení a potřeme je připravenou česnekovou pomazánkou.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 220 stupňů cca 10 - 15 minut. Dobrou chuť!

Zdroj: Vk