Bretaňské galettes plněné vejcem, šunkou a sýrem

Bretaňské galettes plněné vejcem, šunkou a sýrem. Autor: Lenulka

Přidal:LENULKA, 27.5.2016
Kategorie: 15 minutovky, Hlavní jídla, Chuťovky
Bretaňské galettes plněné vejcem, šunkou a sýrem

Suroviny

Suroviny :
120 ghladké mouky
1 ksvětší vejce
250 mlvody
1 lžícemásla
Náplň :
vejce
šunka
eidam

Postup přípravy

  1. Vejce a mouku společně rozmícháme. Vznikne dost hustá hmota, do které začneme přilévat vodu. Vody možná spotřebujeme o něco méně, záleží na mouce a velikosti vejce, těsto nesmí být příliš hutné. Jakmile bude konzistence ideální, přidejte rozpuštěné máslo, které palačinkám dodá chuť a budou se i snáz otáčet.
  2. Pozor abysme palačinky nepřesmažili, budeme v nich ještě zapékat náplň.
  3. Připravíme si ingredience na náplň a palačinku dáme na pánev (střední teplota). Do jejího středu vše naskládejte - rozklepneme vajíčko, posypeme šunkou a strouhaným sýrem.. Okraje palačinky poskládejte do pěkného čtverečku a počkáme, až se vše pěkně zapeče. Někdy se může hodit přiklopit pánvičku víkem, palačinka se tolik nevysuší a vajíčko se lépe udělá.
  4. Servírujeme na talíř a už si můžeme pochutnat.