Briošky plněné čokoládou

Výborné pečivo, které se naplní čokoládou. Vypadají a zároveň chutnají skvěle. Vhodné k snídani, na svačinu nebo jen tak ke kávičce.

Přidal:admin, 25.1.2015
Kategorie: Moučníky
Briošky plněné čokoládou

Suroviny

TĚSTO:
600 gpolohrubá mouka
250 mlvlažné mléko
20 gčerstvé droždí
90 gkrystalový cukr
90 gmáslo
1 ksvanilkový cukr DrOetker
2 ksvejce
špetkasůl
NÁPLŇ:
250 gčokoláda
trochumléko
2 ksžloutky

Postup přípravy

  1. Těsto: připravíme si kvásek ze 100 ml vlažného mléka, kávové lžičky cukru, droždí. Mouku prosejeme, přidáme zbylý cukr, měkké máslo, špetku soli, vanilkový cukr Dr. Oetker, vykynutý kvásek, vejce (2 ks), zbytek vlažného mléka podle potřeby a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
  2. Po vykynutí těsto rozválíme asi na půl cm a vykrájíme kolečka o průměru cca 7 cm. Čokoládu, jakou máme rádi polámeme na kostičky. Jednu kostku položíme na kolečko, přeložíme na polovinu, znovu jednu kostku a zase přeložíme na polovinu. Takto připravené tři kolečka vkládáme do papírových košíčků a pak do muffinové formy.
  3. Žloutky vymícháme s trochou mléka, potřeme briošky a necháme podkynout asi 25 minut. Pečeme při teplotě 180 ° C. Po upečení potřeme cukrovou vodou. Teplota je orientační, každý se musí řídit svou troubou. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Blažena Sadovská