Broskvový makovník

Máte rádi makové koláče? V kombinaci s broskvemi je opravdu lahodný. Určitě stojí za vyzkoušení. Autor: IvanK

Přidal:IvanK, 17.6.2016
Kategorie: Moučníky
Broskvový makovník

Suroviny

300 gmouka polohrubá
150 gkrystalový cukr
2,5 dlolej
150 gmletý mák
4 ksvejce
2 balíčkykypřící prášek do pečiva
1,5 dlmléko

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny dáme do misky a pořádně vyšleháme, dokud se v těste nezačnou dělat bublinky.
  2. Vyšlehané těsto vylijeme do vymazaného a strouhankou vysypaného vyššího plechu.
  3. Na vrch poklademe nakrájené broskve (může být i jiné ovoce), trochu ovoce přitlačíme pod povrch těsta a pečeme 25-30 minut na 160-170 ° C. Dobrou chuť!