NejRecept.cz Dezerty Bublaniny Bublanina s rybízem do koláčové formy
Bublanina s rybízem do koláčové formy
Recept Bublanina s rybízem do koláčové formy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   18.6.2018

Bublanina s rybízem do koláčové formy

Rybíz už pomaličku dozrává v zahradě, tak šup připravit chutný koláček. Bublaninka je fantastická a jemná. Doslova se rozplývá na jazyku. Připravila jsem ho v koláčové formě, ale klidně můžete použít i menší klasický plech. Koláček tak bude vyšší. Pokud však nemáte menší plech, dávnku si zdvojnásobte a budete ho mít i tak krásně vysoký. Čím více ovoce, tím šťavnatější. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny

Na koláčovou formu (prům.28 cm) a 8 kousků budeme potřebovat:

3 ks
vejce
2 lžíce
moučkového cukru
1 bal.
vanilkový cukr
1/2 sáčku
kypřícího prášku do pečiva
180 ml
31% smetany ke šlehání
3 lžíce
másla
6 lžic
polohrubé mouky (Babiččina volba)
300 g
rybízu nebo jiného drobného ovoce

A ještě:

1 lžíci
másla
2 lžíce
hrubé mouky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Oddělíme žloutky a bílky. Z bílků a špetičky soli vyšleháme pevný sníh. Ke žloutkům přidáme cukry a šleháme do pěny. Přidáme smetanu a opět chvilku šleháme.
  2. Pak přidáme rozpuštěné, vychladlé máslo, mouku smíchanou s kypřícím práškem a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Stěrkou vyrovnáme do máslem vytřené a moukou vysypané koláčové formy.
  3. Ovoce dáme do misky (pokud máme zmrazené, nechápe jen částečně povolit), přidáme lžíci hrubé mouky a promícháme.
  4. Potom ovocem pohážeme povrch bublaniny a dáme péci do trouby vyhřáté na 180 st. Pečeme dorůžova zhruba 30 minut.
  5. Po upečení bohatě pocukrujeme.

Můj blog: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář