NejRecept.cz Dezerty Moučníky Buchta s vitacitem a tvarohovým krémem
Buchta s vitacitem a tvarohovým krémem
Recept Buchta s vitacitem a tvarohovým krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   18.10.2018

Buchta s vitacitem a tvarohovým krémem

No jasně, že byl i moučníček. Bez něj by to nebyla ta správná neděle. I když, teď mě tak napadá, není náhodou neděle odvozená od "nedělání"? Prostě pro samou práci nebyl čas se ani pochlubit, takže "teprv včíl"... :D :D :D Autor: Danka

40 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Korpus (objem 250ml):

2 a 1/2 hrnku
polohrubé mouky,
1 hrnek
krystalu
1 bal.
prášek do pečiva
2 vrchovaté lžíce
kvalitního holandského kakaa
1 hrnek
vlažné vody
1 hrnek
oleje
3 ks
vejce

Tvarohová náplň:

4 vaničky
měkkého tvarohu
150 ml
velmi vychlazeného mléka
5 lžic
rumu
6 lžic
moučkového cukru
2 sáčky
instantní šlehačky

Želé:

3/4 l
vody
200 ml
pomerančového džusu
1 bal.
Vitacit s pomerančovou příchutí
2 a 1/2 sáčku
vanilkového pudinkového prášku
60 g
krystalu
Postup receptu
Vytisknout
  1. V míse smícháme všechny "suché" ingredience, poté přidáme všechny "tekuté" ingredience, důkladně promícháme a nalijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný velký plech s vysokým okrajem (42x32cm).
  2. Pečeme asi 30 minut na 170 stupňů. Teplota i čas jsou pouze orientační, řiďte se zkušenostmi se svou troubou a použijte test špejlí. 
  3. Korpus necháme zcela vychladnout, poté potřeme tvarohovou náplní, zalijeme želé a dáme přes noc do ledničky.
  4. Tvaroh zředíme mlékem, přidáme rum, přisypeme cukr, důkladně promícháme, vsypeme instantní šlehačku a vyšleháme ručním elektrickým šlehačem. Hotový krém natřeme na vychladlý korpus a zalijeme ovocným želé.
  5. Vodu a džus nalijeme do hrnce, přidáme cukr a Vitacit, vsypeme pudinkové prášky, dobře rozkvedláme a uvaříme želé. Ihned ještě teplé nalijeme na krém a dáme ztuhnout přes noc do ledničky.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář