Buchty na páře

Připravte na oběd skvělé nadýchané buchty, připravované na páře a posypte je mákem. Plněné povidly. Mňamka!

Přidal:admin, 8.1.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Moučníky
Buchty na páře

Suroviny

Těsto:
500 ghladká mouka
300 mlmléka
25 gdroždí
1 lžičkacukr
špetkasůl
1 ksvejce
100 gmáslo
nastrouhaná citronová kůra
Dále budeme potřebovat:
250 gpovidly
100 gmletý mák
50 gmoučkový cukr

Postup přípravy

  1. Droždí si přidáme do 100 ml teplého mléka a přidáme cukr. Necháme si vykvasit kvásek.
  2. V druhé misce si smícháme mouku, sůl, nastrouhanou citrónovou kůru, vajíčko a zbylé mléko. Přidáme i připravený kvásek a důkladně vyhneteme hladké těsto. Necháme přikryté vykvasit na teplém místě cca 45 minut.
  3. Vykynuté těsto si rozdělíme na 2 části, a každou část rozdělíme na 8 stejných dílů.
  4. Každý díl mírně stlačíme v ruce, naplníme povidly a vytvarujeme kuličku.
  5. Odkládáme si je na pracovní desku.
  6. Do hrnce si dáme sevřít vodu. Na hrnec rozprostřeme starý kus látky, upevníme ji šňůrkou a ukládáme buchty. Zakryjeme vyšším hrncem a spaříme cca 10 - 15 minut.
  7. Hotové buchtičky polijeme rozpuštěným máslem a posypeme mákem, který jsme smíchali s práškovým cukrem. Dobrou chuť!

Zdroj: Nosalty