Buchty plněné povidly

Nejlepší kynuté buchty. Nádivku můžete zvolit libovolnou - ořechy, povidla, marmeláda, mák, nutela, tvaroh, ...

Přidal:admin, 20.5.2015
Kategorie: Moučníky
Buchty plněné povidly

Suroviny

Těsto:
700 gpolohrubá mouka
40 gčerstvé droždí
350 mlmléko
40 gmáslo
50 gkr. cukr
1 lžičkasůl
1 ksvejce
1 kscitron - kůra
Nádivka:
povidla
skořice
Na pomazání:
1 ksžloutek
1 lžícemléko

Postup přípravy

  1. Připravíme si plech na pečení, který důkladně vymažeme olejem.
  2. Do 150 ml teplého mléka přidáme lžičku cukru a rozdrtíme droždí. Necháme vykvasit kvásek.
  3. Ostatní suroviny na těsto smícháme ve větší misce, přidáme kvásek a zpracujeme hladkou hmotu, kterou zakryjeme utěrkou a necháme na teplém mlieste vykynout.
  4. Na pomoučeném vále vykynuté těsto rozválíme do obdélníku a nakrájíme na 12 stejných částí.
  5. Na každou část uložíme lžičku povidel a posypeme skořicí. Srolujeme každý kousek těsta a ukládáme na plech těsně vedle sebe. Na plechu necháme buchty kynout ještě cca 20-25 minut a následně je potřeme rozšlehaným žloutkem, do kterého jsme přidali lžíci mléka.
  6. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů do zlata. Hotové můžeme posypat moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

Zdroj: Citromhab