NejRecept.cz Sladká jídla Buchty Buchty plněné povidly
Buchty plněné povidly
Recept Buchty plněné povidly
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   20.5.2015

Buchty plněné povidly

Nejlepší kynuté buchty. Nádivku můžete zvolit libovolnou - ořechy, povidla, marmeláda, mák, nutela, tvaroh, ... Co se týče chuti, mne velmi chutnaly. Já miluji povidly a ještě pokud použiji domácí, jako nyní, o to jsou ještě lepší. V receptu uvádím, že těsto rozdělíme na 12 částí, záleží však na velikosti buchtiček, takže rozdělte na tolik částí, jak veliké buchty chcete mít. Autor: Jaja

50 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

700 g
polohrubá mouka
40 g
čerstvé droždí
350 ml
mléko
40 g
máslo
50 g
kr. cukr
1 lžička
sůl
1 ks
vejce
1 ks
citron - kůra

Nádivka:

povidla
skořice

Na pomazání:

1 ks
žloutek
1 lžíce
mléko
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si plech na pečení, který důkladně vymažeme olejem.
  2. Do 150 ml teplého mléka přidáme lžičku cukru a rozdrtíme droždí. Necháme vykvasit kvásek.
  3. Ostatní suroviny na těsto smícháme ve větší misce, přidáme kvásek a zpracujeme hladkou hmotu, kterou zakryjeme utěrkou a necháme na teplém mlieste vykynout.
  4. Na pomoučeném vále vykynuté těsto rozválíme do obdélníku a nakrájíme na 12 stejných částí.
  5. Na každou část uložíme lžičku povidel a posypeme skořicí. Srolujeme každý kousek těsta a ukládáme na plech těsně vedle sebe. Na plechu necháme buchty kynout ještě cca 20-25 minut a následně je potřeme rozšlehaným žloutkem, do kterého jsme přidali lžíci mléka.
  6. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů do zlata, asi 30 min., sledujeme. Hotové můžeme posypat moučkovým cukrem. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář