NejRecept.cz Maso Vepřové maso Bůčková roláda s vinnou klobásou
Bůčková roláda s vinnou klobásou
Recept Bůčková roláda s vinnou klobásou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   25.4.2018

Bůčková roláda s vinnou klobásou

Milujeme vinnou klobásu. Ale jak se říká "i mistr tesař se někdy utne." Přinesla jsem domů něco, co nešlo ani při nejlepší vůli smotat. Jen jsem chtěla klobásku několikrát přetočit než ji naporcuju a smotám, ale střívko bylo tak neuvěřitelně tenké, že mi prakticky při každé sebemenší manipulaci prasklo. Následovala asi 30-timinutová smršť nepublikovatelných výrazů, načež jsem nechala rozmrznout vepřovou špičku bez kosti a ...tadááááááá. Autor: Danka

Suroviny
cca 1,50 kg
vepřového boku bez kosti a kůže (ideálně špička)
cca 600 g
vinné klobásy
150 g
anglické slaniny (plátky)
sůl, mletý černý pepř
drcený kmín
grilovací česnekové koření
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso naplocho proříznout a vytvořit tak co možná největší plát vcelku (pokud možno bez dírek Příprava receptu Bůčková roláda s vinnou klobásou, krok 1:-) ), pěkně naklepat, osolit opepřit, posypat drceným kmínem a kořením.
  2. Poté z vinné klobásky vymačkáme masovou fáš přímo na připravený plát masa a navlhčenýma rukama ji hezky rozetřeme.
  3. Vše poklademe plátky slaniny a hezky pevně smotáme, převážeme provázkem a uložíme do pekáče.
  4. Podlijeme vodou a pečeme v neprodyšně uzavřeném pekáči asi 2 hodinky na 180 stupňů. Pak odklopíme a za občasného přelití výpekem dopékáme do barvy.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář