Bulgur s quinoa a sušenou paprikou

Bulgur s quinoa a sušenou paprikou. Autor: remcula

Přidal:remcula, 21.6.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Zdravé recepty
Bulgur s quinoa a sušenou paprikou

Suroviny

1 menší hrnek(navaří se to jak rýže) bulgur s quinoa
4 kusyžampiony
1/2 kusupórek
5 kusůsušená rajčata v oleji
1 lžícesojová omáčka
podle chutisůl, pepř

Postup přípravy

  1. Nejdříve si uvaříme bulgur. Potřebnou část bulguru nasypeme do hrnku, použila jsem menší, necelé 2 dcl. Dáme do hrnce a zalijeme stejným množstvím osolené vody. Vaříme do vyvaření vody, asi 15 min.
  2. Na pánev si dáme 1-2 lžičky olivového oleje ze sušených rajčat. Olej rozehřejeme, přidáme na kolečka nakrájený pórek, na plátky nakrájené žampiony a na nudličky nakrájená sušená rajčata a sojovou omáčku. Vše společně chvíli restujeme, pak osolíme a opepříme, zalijeme malým množstvím vody.
  3. Když je voda vyvařená, spojíme bulgur se zeleninovou směsí, promícháme a vložíme do pekáče.
    Pečeme krátce tak 10-15 min ve vyhřáté troubě na 250 st