Buřty na pivě

Buřty na pivě jako hlavní jídlo. Autor: siesta

Přidal:siesta, 25.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Buřty na pivě

Suroviny

Na 2 porce:
4 ksšpekáčky
1 kspaprika
2 kskyselé okurky
1 ksvelká cibule
slanina
černé pivo
kečup
sádlo

Postup přípravy

  1. Vymažeme sádlem zapékací misku. Nadrobno nakrájíme půlku cibule a nasypeme do misky
  2. Papriku zbavíme jadřince, rozkrojíme na čtvrtiny, okurky rozkojíme podélně napůl, polovinu cibule na čtvrtiny. Buřty si podélně prokrojíme, ale nedokrojíme docela. Plníme každý buřt slaninou přeloženou na třetiny, cibulí, okurkou a paprikou, pokládáme do misky na cibulku.
  3. Buřty pocákáme kečupem, podlijeme černým pivem a pečeme na 180 stupňů asi půl hodiny. Podáváme s chlebem