Cappuccinové vějířky

Pokud máte rádi chuť kávy nebo cappuccina, určitě nevynechejte na vánoční pečení tyto vějířky. Jsou fantastické a chuť kávy vám zůstane v ústech i po jednom kousku. V těste je nastrouhaná čokoláda, je to vynikajíci "ochucovadlo", takže se toho vůbec nebojte. Mně se osvědčila hořká čokoláda 70%. V těste je také cappuccino prášek a také v krému, čili je ho dostatek. Autor: Petra H.

Přidal:Petra H, 27.10.2017
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
Cappuccinové vějířky

Suroviny

Suroviny:
300 ghladké mouky
120 gcukr moučka
200 gtuku
100 gstrouhané čokolády
1 ksvejce
2 balíčkycappuccina (klasik) rozmíchané v trošce vody
Krém:
2 ksvejce
120 gcukr moučka
250 gmásla
1 balíčekcappuccina
Poleva:
150 gčokolády na vaření
75 gOmegy

Postup přípravy

  1. Krém:
    Vejce a cukr moučku šleháme ve vodní lázni asi 20 minut. Potom necháme vychladnout.
  2. Vyšleháme máslo a zašleháme vychladlou vaječnou hmotu. Nakonec rozmícháme cappuccino v trošce studené vody a vmícháme do krému.
  3. Těsto:
    Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet. Těsto vyválíme, vykrajujeme vějířky a dáváme na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Do poloviny vějířků vykrojíme střed a upečeme. Pečeme na 160 st. cca 10 min (sledujeme).
  5. Vějířky s vykrojeným středem namáčíme do čokoládové polevy a necháme zaschnout. Po zaschnutí postříkáme bílou polevou a necháme opět zaschnout.
  6. Potom slepujeme cappuccinovým krémem.