NejRecept.cz Dezerty Moučníky Česnekové croissanty se semínky
Česnekové croissanty se semínky
Recept Česnekové croissanty se semínky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   1.2.2015

Česnekové croissanty se semínky

Croissanty jsou velmi populární, plněné čokoládou nebo marmeládou, ale co tak si je připravit na slano? Česnekové jsou naprosto skvělé. Mňam!

Suroviny

Budeme potřebovat:

1 hrnek
polohrubá mouka (250 ml)
2 šálky
celozrnná mouka
25 g
čerstvé droždí
1 lžička
sůl
400 ml
voda
2 lžíce
bílý jogurt
2 lžíce
olivový olej
2 lžíce
dýňová semena
2 lžíce
lněná semínka
3 lžíce
kukuřičný mouka
3 lžíce
destká krupice
6 stroužky
česnek
1 ks
vejce
mléko
petržel
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny tekuté suroviny smícháme v misce a přidáváme postupně sypké suroviny. Zpracujeme hladké těsto a necháme na teplém místě kynout 1 hodinu (česnek jsme na hrubo nakrájeli a nakonec jsme přidali i všechny semínka).
  2. Těsto rozdělíme na polovinu a každou část lehce posypeme moukou. Pomocí válečku si rozválíme kruh a rozřízneme ho na 3-4 trojúhelníky. Srolujeme od širší části k užší a ukládáme na plech, který jsme si vystlali papírem. Necháme 15 minut odstát na teplém místě.
  3. Připravené croissanty potřeme rozšlehaným vajíčkem, do kterého jsme přidali trochu mléka a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na 230 stupňů cca 10 minut. Následně teplotu snížíme na 200 stupňů a pečeme do zlata. Dobrou chuť!

Zdroj: Nosalty

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář