Česnekové croissanty se semínky

Croissanty jsou velmi populární, plněné čokoládou nebo marmeládou, ale co tak si je připravit na slano? Česnekové jsou naprosto skvělé. Mňam!

Přidal:admin, 1.2.2015
Kategorie: Moučníky
Česnekové croissanty se semínky

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 hrnekpolohrubá mouka (250 ml)
2 šálkycelozrnná mouka
25 gčerstvé droždí
1 lžičkasůl
400 mlvoda
2 lžícebílý jogurt
2 lžíceolivový olej
2 lžícedýňová semena
2 lžícelněná semínka
3 lžícekukuřičný mouka
3 lžícedestká krupice
6 stroužkyčesnek
1 ksvejce
mléko
petržel

Postup přípravy

  1. Všechny tekuté suroviny smícháme v misce a přidáváme postupně sypké suroviny. Zpracujeme hladké těsto a necháme na teplém místě kynout 1 hodinu (česnek jsme na hrubo nakrájeli a nakonec jsme přidali i všechny semínka).
  2. Těsto rozdělíme na polovinu a každou část lehce posypeme moukou. Pomocí válečku si rozválíme kruh a rozřízneme ho na 3-4 trojúhelníky. Srolujeme od širší části k užší a ukládáme na plech, který jsme si vystlali papírem. Necháme 15 minut odstát na teplém místě.
  3. Připravené croissanty potřeme rozšlehaným vajíčkem, do kterého jsme přidali trochu mléka a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na 230 stupňů cca 10 minut. Následně teplotu snížíme na 200 stupňů a pečeme do zlata. Dobrou chuť!

Zdroj: Nosalty