Česnekový kuřecí řízek

Klasický kuřecí řízek v trojobalu je oblíbeným jídlem snad v každé domácnosti. Přidejte do trojobalu česnek a chutnat Vám bude ještě víc.

Přidal:admin, 29.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Česnekový kuřecí řízek

Suroviny

Budeme potřebovat:
4 kskuřecí steaky /vykoštěná horní stehna/
4 stroužkyčesneku
2 ksvajíčka
1 lžíceoleje
sůl
hladká mouka
strouhanka
sádlo na smažení

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme, osušíme, zbavíme tuku, odblaníme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Do masa vetřeme utřený česnek, zakápneme olejem a necháme přes noc v ledničce.
  3. Před smažením maso osolíme, protáhneme hladkou moukou, rozšlehaným vajíčkem s mlékem, následně pak strouhankou.
  4. Smažíme zvolna na rozpáleném sádle z obou stran dozlatova.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem