Chilli con carne s polentovými knedlíčky

Chilli con carne s polentovými knedlíčky. Autor: sonizna

Přidal:sonizna, 14.10.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Chilli con carne s polentovými knedlíčky

Suroviny

Masová směs:
500 gmleté maso
1 kscibule
2 stroužkyčesnek
2 lžíceslunečnicový olej
1 lžičkapaprika mletá pálivá
1/2 lžičkysůl
1/2 lžičkypepř
1 konzervafazole v tomatě
1 konzervarajčata sekaná
Na knedlíčky:
75 gmouka hladká
1 lžičkaprášek do pečiva
55 ginstantní polenta
125 mlpodmáslí
40 geidam
1 kschilli paprička

Postup přípravy

  1. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno. Osmažíme je na oleji dosklovita. Poté zaprášíme paprikou. Minutu opékáme.
  2. Poté přidáme mleté maso, které se snažíme od sebe oddělit a rozprostřít hrudky. Okořeníme solí a pepřem.
  3. Přidáme fazole i s nálevem a konzervovaná rajčata. Prohřejeme. Necháme vařit 20 minut.
  4. Mezitím si připravíme knedlíčky: smícháme mouku s kypřícím práškem, přidáme nastrouhaný sýr, polentu a zalijeme podmáslím. Přidáme nasekanou chilli papričku a zpracujeme v těsto. Necháme odležet po dobu, kdy se vaří maso.
  5. Masovou směs přelijeme do koláčové formy. Lžící ukrajujeme z polentového těsta a knedlíčky rozprostřeme nahoru na masovou směs. Pečeme na 200 °C asi 15-20 minut.