Chilli con carne s rýži

Chilli con carne s tajnou ingrediencí, které chutná opravdu božsky. Jako přílohu podáváme rýži, ale můžeme podávat i s klasickou bramborovou kaší.

Přidal:rebeka, 27.11.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Chilli con carne s rýži

Suroviny

Budeme potřebovat:
450 gmletého zadního hovězího masa
1 kscibule
5 stroužkůčesneku
2 lžíceolivového oleje
1 lžícemletého chilli
plechovkadrcených rajčat
2 lžícerajského protlaku
2 lžičkyřímského kmínu
2 lžičkytřtinového cukru
1 ksčerstvá červená paprika
2 lžičkymleté sladké papriky
plechovkačervených fazolí ve slaném nálevu
2 čtverečkyhořké čokolády
sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Na rozpálený olej vhodíme najemno nakrájenou cibuli, na plátky pokrájený česnek a necháme zesklovatět.
  2. Pak přidáme na kostičky nakrájenou papriku kmín, papriku mletou, chilli a necháme rozvonět.
  3. Přidáme maso a zprudka cca 10 minut za intenzívního míchání restujeme. Vyklopíme do pánve rajčata z plechovky i se šťávou, přidáme cukr, dosolíme a opepříme, prováříme na mírném plameni cca 10 minut.
  4. Pak přidáme zcezené fazole. Prohřejeme a na závěr přidáme čokoládu a necháme rozpustit.
  5. Podáváme s pečivem nebo s rýží.

Autor: Naďa I. (Rebeka)