Chipsy z parmazánu

Chipsy z parmazánu. Můžeme je použít také jako přílohu k zelenině a masu.Autor: remcula

Přidal:remcula, 23.6.2016
Kategorie: 15 minutovky, Chuťovky, Silvester a Nový rok
Chipsy z parmazánu

Suroviny

25 gmrkev
25 gcukety
100 gparmazán, nebo sýr podobného typu

Postup přípravy

  1. Mrkev a cuketu očistíme a nastrouháme na jemných nudličkách. Chvíli necháme postát a pak ze zeleniny vymačkáme šťávu. Přistrouháme Parmazán, nebo sýr podobného typu a vytvoříme kopaktní těsto. Tvoříme kuličky velikosti pětikoruny, které dáváme na pečící papír minimálně 3 cm od sebe. Každou kuličku rozplácneme lžičkou.

  2. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů 8 minut.
  3. Pokud se nám chipsy slepí, nevadí. Necháme je vychladnout a pak velmi opatrně odlupujeme od sebe. Můžeme je použít také jako přílohu k zelenině a masu..