Chlupaté knedlíky

Bramborové knedlíky, které mají kožíšek z kysaného zelí. Vynikající jídlo, bez masa (pokud samozřejmě nepoužijete škvarky na vrch) - vhodné i pro vegetariány. Autor: Adddy

Přidal:Adddy17, 20.11.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Přílohy
Chlupaté knedlíky

Suroviny

4 kssyrové brambory
4 ksvařené ve slupce brambory
2 ksvejce
1-2 pytlíkykysaného zelí
trochu škvarků
polohrubá mouka
sůl

Postup přípravy

  1. Uvaříme si předem zelí, je-li měkké, scedíme vodu, poprášíme lžicí hladké mouky, přisladíme.
  2. Chlupaté knedlíky máme jako bezmasé jídlo, ale kdo má doma "masožravce" jako já, upekla jsem si předem žebra, obrala maso a přidala ho k hotovému zelí. Rozškvaříme škvarky nakrájené na drobno, pak přidáme zelí (případně maso).
  3. Oloupeme obojí brambory a nastrouháme na jemno, přidáme vejce, sůl a polohrubou mouku (přidáváme dokud se těsto nepřestane lepit). Mokrou rukou formujeme koule, které dáme vařit do vroucí osolené vody.
  4. Povaříme, přidáme k zelí, škvarkům, masu a promícháme. Dobrou chuť!