Cibulový koláč

Koláč z řady slaných moučníků, který jsme si okamžitě oblíbili. Je skvělý, doporučuji pro milovníky cibule, slaniny, sýra ...

Přidal:admin, 17.12.2014
Kategorie: Hlavní jídla, Koláče, cukroví, Moučníky
Cibulový koláč

Suroviny

SUROVINY NA 25 PORCÍ:
300 ghladká mouka
21 gdroždí
8 lžicteplé mléko
1 lžičkakrystalový cukr
50 gPalmarín
1 kgbílá cibule
200 ganglická slanina
2 kelímkyzakysaná smetana
250 gnastrouhaný tvrdý sýr
2 lžičkymletý kmín
trochusůl
trochumletý bílý pepř
trochumletého pepře

Postup přípravy

  1. Těsto: Mouku prosejeme, promícháme se solí. Přidáme kvásek připravený z mléka, droždí a cukru. Přimícháme změklý tuk, vypracujeme hladké těsto a dáme ho vykynout. Vykynuté těsto rozválíme a uložíme na připravený plech, který předtím potřeme olejem a vysypeme hladkou moukou.
  2. Náplň: Cibuli očistíme a pokrájíme na kolečka. Slaninu nařezanú na kostičky osmahneme, přidáme kolečka cibule, osolíme a dusíme 15 minut. Vychladlou směs rozložíme na těsto a posypeme kmínem. Smetanu ochutíme solí, pepřem a dobře rozmícháme. Vylijeme na vrstvu cibule.
  3. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 30 - 35 minut. Asi 5 minut před dopečením vyjmeme koláč z trouby a posypeme strouhaným sýrem. Elektrická trouba: 180 stupňů.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Simonaszolnoki