Citónové želé řezy

Vynikající citrónové želé řezy. Vrch je zdobený šlehačkou. Stříkala jsem cukrářským sáčkem, ale klidně můžete šlehačku pouze natřít. Autor: Petra H

Přidal:Petra H, 13.10.2016
Kategorie: Moučníky
Citónové želé řezy

Suroviny

Těsto:
6 ksvajec
160 gkrupicového cukru
6 lžicoleje
200 ghladké mouky
Citrónová pěna:
2 sáčkycitrónové želatiny
500 mlšlehačky
150 gbílého jogurtu
1 lžícemoučkového cukru
Citrónové želé:
2 sáčkyžlutého extra silného želé
700 mlvody
2 lžícemoučkového cukru
šťáva z jednoho citrónu

Postup přípravy

  1. Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh. Žloutky rozšleháme metličkou a zašleháme do bílků. Potom přimícháme olej a zlehka vmícháme hladkou mouku. Upečeme ve vymazaném a vysypaném plechu.
  2. Želatinu necháme nabobtnat v trošce vody, pak jí trochu zahřejeme, aby se rozpustila (nevařit) a zamícháme jí do jogurtu a to vše vmícháme do vyšlehaných šlehaček s cukrem. Nalijeme na piškot a necháme ztuhnout.
  3. Želé promícháme s moučkovým cukrem, přilijeme vodu a přivedeme k varu. Po 1 minutě odstavíme a do chladnoucího roztoku vmícháme citrónovou šťávu a nalijeme na vychlazený řez. Po ztuhnutí řez dozdobíme ušlehanou šlehačkou.