Citronová pasta do různých krémů

Lahodná pasta, která se hodí do každého svěžího krému, ať už máslového, tvarohového nebo dokonce tuto pastu můžete použít jako toping na pudink.

Přidal:admin, 17.2.2016
Kategorie: Chuťovky
Citronová pasta do různých krémů

Suroviny

3 ksžloutky
1/2 kscitron - kůra
60 mlcitronová šťáva
120 gmoučkový cukr
20 gkukuřičný škrob
50 gmáslo

Postup přípravy

  1. Žloutky, citronovou kůru a šťávu, cukr a škrob ve vodní lázni za stálého míchání rozpustíme a vymícháme do pěny.
  2. Odstraníme a necháme mírně vychladnout. Přidáme máslo a vařečkou promícháme. Propasírujeme přes jemné síto.
  3. Můžete použít i více citrónové šťávy a kůry, záleží na tom, jak silnou pastu chcete mít. Místo citronu můžete použít například pomeranč nebo limetku.

Zdroj: Citromhab