Citrónovo-jogurtová bábovka

Jednoduchá vláčná bábovka, po které se ihned zaprášilo. Pokud máte rádi jakoukoliv bábovku, určitě vyzkoušejte kombinaci citronů a jogurtu. Autor: Lacusin

Přidal:Lacusin, 15.7.2016
Kategorie: Moučníky
Citrónovo-jogurtová bábovka

Suroviny

Těsto:
2 ksvejce
60 mloleje
60 mlcitronové šťávy
z 1 citronunastrouhaná kůra
280 gřeckého jogurtu
230 gkrupicového cukru
260 gpolohrubé mouky
1 ksprášek do pečiva

Postup přípravy

  1. Jednoduchá bábovka, kterou si oblíbíte. Zvládne ji upéct i začínající hospodyňka. Po chutném obědě se určitě hodí něco sladkého. A pokud máte rádi moučníky bez máslových krémů nebo bez čokoládové polevy, tato bábovka je pro vás vhodná.
  2. Cukr vyšleháme s vejci do světlé pěny. Přidáme olej, citronovou šťávu, kůru, jogurt a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Zamícháme a vlijeme do vymazané formy.
  3. Pečeme při 170 °C asi hodinu. Upečení zkontrolujeme špejlí.