Čočka nakyselo

Něco podobného jsem měla včera, jenom místo čočky fazole. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 27.6.2016
Kategorie: Chuťovky, Hlavní jídla
Čočka nakyselo

Suroviny

3 hrnky(1/4 l) čočky
dle chutisůl, pepř
lžičkacukru
4 lžíceocta
1 kszeleninový gelový bujon Knorr
2 lžícesádla
1 kscibule
2 lžícehladké mouky

Postup přípravy

  1. Čočku propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přiklopíme a necháme přes noc tak.
  2. Druhý den vodu slijeme, nalijeme novou a dáme vařit. Pokud máme uzené vařené, použijeme uzený vývar. Do vody k čočce přidáme sůl, bujon, ocet a cukr. Vaříme doměkka cca 15 minut.
  3. Na sádle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku.
  4. Z uvařené čočky slijeme vodu a tou naředíme jíšku. K čočce přidáme jíšku a chvilku necháme provařit. Podle potřeby doředíme vodou a doladíme chutě.

Autor: Naďa I. (Rebeka)