Čočka se slaninou a pórkem

Dobrá je čočka samotná, ale může se podávat s uvařeným vajíčkem či pro velké masožravce ještě s nějakou uzeninou ;) Autor: P.T.

Přidal:P.T., 1.4.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Chuťovky
Čočka se slaninou a pórkem

Suroviny

1 ksvelká cibule
trochuoleje
4 stroužkyčesneku
30 dkguvařené čočky
15 dkganglické slaniny
1 kspórek
kečup
sůl

Postup přípravy

  1. Čočku dopředu namočíme, buď přes noc nebo aspoň na pár hodin. Poté vaříme v neosolené vodě asi 15 minut.
  2. Cibuli nakrájenou na jemno osmahneme, přidáme nasekaný česnek, kolečka pórku a slaninu na kostičky(místo slaniny lze použít párek nebo třeba uzené, jak kdo má rád). Vše společně osmahneme a pak do směsi dáme kečup, zhruba 7 až 10 lžic, opět dle vlastního uvážení. Já mám třeba ráda kečupu hodně.
  3. Směs necháme mírně provařit a pak do ní dáme uvařenou čočku. Promícháme, prohřejeme a dochucujeme, solí či vegetou. A podáváme. Dobrá je čočka samotná, ale může se podávat s uvařeným vajíčkem či pro velké masožravce ještě s nějakou uzeninou ;)