Čočkové lasagne s tofu

Čočkové lasagne s tofu od Andie Chambers.

Přidal:AndieChambers, 19.5.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Těstoviny, Zdravé recepty
Čočkové lasagne s tofu

Suroviny

1 balenílasagne plátky
1 kspór
dle potřebyolej
400 grajský protlak
1 kostkatofu
1/2 balenívelkozrnná čočka
dle chutipetrželka
dle chutisůl
1 balenísójová smetana

Postup přípravy

  1. Zapékací mísu vymažeme olejem. Na hluboké pánvi rozehřejeme stolní olej a přidáme nasekaný pórek. Necháme cca 5min opékat a občas zamícháme.
  2. Na pánev přidáme namočenou a scezenou čočku a vše zalijeme cca 400ml vody. Pánev přikryjeme pokličkou a necháme dusit, aby nám čočka změkla. Po nějakých 20 minutách pánev odkryjeme a vložíme rajčatový protlak a osolíme. Vše zamícháme a necháme ještě necelých 5 minut za stálého míchání ohřívat.
  3. Předehřejeme si troubu na 190 stupňu Celsia (horkovzdušnou na 160 stupňů).
  4. Rozbalíme balíček lasagní. Do zapékací mísy vložíme první vrstvu směsi z pánve. Na ni naklademe lasagne plátky tak, aby nám pokryly celý povrch. Nebojte se případně plátky přelomit. Naneseme další vrstvu směsi z pánve a pokračujeme jako v předešlém kroku. Záleží na vás, kolikapatrové lasagne si uděláte, ale já doporučuji tak 4 vrstvy. Pozor! Poslední horní vrstva musí být lasagne plátky. Na horní vrstvu si nahrubo nastrouháme tofu. Vše zalijeme sójovou smetanou, aby nám těstovinové plátky změkly.
  5. Mísu vložíme do střední části trouby a pečeme cca 25 minut zakryté. Po 20 minutách sundáme poklop a pečeme ještě 5-10min odkryté. Lasagne vyjmeme z trouby a necháme odpočinout. Můžeme servírovat s kadeřavou petrželkou na ozdobu.