NejRecept.cz Dezerty Bábovky Čokoládová bábovka s pomerančovou příchutí
Čokoládová bábovka s pomerančovou příchutí
Recept Čokoládová bábovka s pomerančovou příchutí
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   13.9.2015

Čokoládová bábovka s pomerančovou příchutí

Nádherná vůně při pečení a fenomenální chuť při papání. V pozadí chuť pomerančové kůry. Mňam!

Suroviny

Těsto:

4 ks
vejce
370 g
polohrubá mouka
300 g
kr. cukr
250 g
máslo
1 lžička
prášek do pečiva
1/2 lžičky
jedlá soda
1 bal.
vanilkový cukr
3 lžičky
jemně nastrouhaná pomerančová kůra
250 ml
bílý jogurt
55 g
bílá čokoláda
55 g
hořká čokoláda

Poleva:

250 g
čokoláda
50 ml
voda
125 g
máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vajíčka utřeme s kr. a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme měkké máslo (210 g) a šleháme pár minut. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a jedlou sodou, pak přidáme jogurt a hmotu rozdělíme na polovinu. Do jedné části přidáme rozpuštěnou tmavou čokoládu s máslem (20 g) a do druhé rozpuštěnou bílou čokoládu s máslem (20 g) a s nastrouhanou pomerančovou kůrou.
  2. Připravíme si formu na bábovku a důkladně ji vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Navrstvíme tmavé těsto, pak bílé těsto a lžící uděláme mramorový vzor. Upečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 50 - 55 minut. Upečenou bábovku necháme vychladnout a opatrně vyjmeme z formy.
  3. Čokoládu rozpustíme spolu s máslem ve vodní lázni, přidáme trochu vody a spojíme. Vychladlou bábovku polijeme mírně vychladlou polevou a necháme ztuhnout.

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář