Čokoládová bábovka s pomerančovou příchutí

Nádherná vůně při pečení a fenomenální chuť při papání. V pozadí chuť pomerančové kůry. Mňam!

Přidal:admin, 13.9.2015
Kategorie: Moučníky
Čokoládová bábovka s pomerančovou příchutí

Suroviny

Těsto:
4 ksvejce
370 gpolohrubá mouka
300 gkr. cukr
250 gmáslo
1 lžičkaprášek do pečiva
1/2 lžičkyjedlá soda
1 bal.vanilkový cukr
3 lžičkyjemně nastrouhaná pomerančová kůra
250 mlbílý jogurt
55 gbílá čokoláda
55 ghořká čokoláda
Poleva:
250 gčokoláda
50 mlvoda
125 gmáslo

Postup přípravy

  1. Vajíčka utřeme s kr. a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme měkké máslo (210 g) a šleháme pár minut. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a jedlou sodou, pak přidáme jogurt a hmotu rozdělíme na polovinu. Do jedné části přidáme rozpuštěnou tmavou čokoládu s máslem (20 g) a do druhé rozpuštěnou bílou čokoládu s máslem (20 g) a s nastrouhanou pomerančovou kůrou.
  2. Připravíme si formu na bábovku a důkladně ji vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Navrstvíme tmavé těsto, pak bílé těsto a lžící uděláme mramorový vzor. Upečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 50 - 55 minut. Upečenou bábovku necháme vychladnout a opatrně vyjmeme z formy.
  3. Čokoládu rozpustíme spolu s máslem ve vodní lázni, přidáme trochu vody a spojíme. Vychladlou bábovku polijeme mírně vychladlou polevou a necháme ztuhnout.

Zdroj: Coolinarika