Čokoládová extáze bez mouky

Vynikající čokoládový dort bez použití mouky. Tři vrstvy luxusní čokoládové chutě. Hotová delikatesa!

Přidal:admin, 24.6.2015
Kategorie: Dorty
Čokoládová extáze bez mouky

Suroviny

Korpus:
110 gkvalitní čokoláda
8 lžicmáslo
3/4 hrnkukr. cukr
3 ksvejce
1/2 hrnkukakao
1. vrstva:
450 gsmetanový sýr
1/2 hrnkumoučkový cukr
3 ksvejce
1/2 šálkuna kousky nalámaná čokoláda
2. vrstva:
1 a 1/4 hrnku kvalitní čokoláda
2 hrnkysmetana ke šlehání
3. vrstva:
340 gkvalitní čokoláda
1 hrnekmáslo
1 lžícejavorový nebo kukuřičný sirup

Postup přípravy

  1. Připravíme si formu na pečení o průměru 23 cm. Dno formy vyložíme papírem na pečení nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
  2. Ve vodní lázni rozpustíme kvalitní čokoládu s máslem. Následně vmícháme cukr a jedno vajíčko po druhém. Na závěr přidáme kakao a důkladně utřeme hladkou hmotu, kterou navrstvíme do formy.
  3. 1. vrstva:
    Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a necháme ji mírně vychladnout. Smetanový sýr utřeme s cukrem a postupně přidáváme jedno vajíčko po druhém. Za každým vajíčkem důkladně utřeme. Do smetanové hmoty postupně přiléváme čokoládu a šleháme. Hmotu opatrně navrstvíme na těsto a pěkně uhladíme. Vložíme do trouby a pečeme cca 50 - 60 minut. Upečený koláč vyjmeme a necháme vychladnout při pokojové teplotě. Když má koláč pokojovou teplotu, pak ho vložíme do chladničky a necháme odpočívat minimálně 2 hodiny.
  4. 2. vrstva:
    Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a necháme ji mírně vychladnout. Smetanu ohřejeme na mírném ohni - pozor, nevaříme ji! a odstavíme. Přidáme čokoládu a mícháním hmotu spojíme. Necháme vychladnout a odložíme na pár hodin do chladničky. Následně vyšleháme mixérem. Rozetřeme na 1. vrstvu a pěkně uhladíme. Znovu odložíme do chladničky.
  5. 3. vrstva:
    Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme máslo a sirup. Když máme hmotu jednotnou, odstavíme a necháme mírně vychladnout, abychom při natírání neporušili 2. vrstvu. Pěkně rozetřeme a necháme ztuhnout.
  6. Před podáváním vyjmeme koláč z lednice a necháme ho odstát při pokojové teplotě alespoň půl hodinu nebo hodinu. Krájíme ostrým nožem, který namočíme do horké vody, aby nám poleva nepopraskala.

Zdroj: Hugsandcookiesxoxo