Čokoládová fantazie

Lahodná kombinace jemného kakaového těsta, čokoládového krému a kyselé marmelády. Inspirace pro všechny milovníky čokolády.

Přidal:admin, 28.3.2016
Kategorie: Moučníky
Čokoládová fantazie

Suroviny

Těsto:
5 ksvajec
150 ghnědý cukr
35 gkakao
10 ghladká mouka
špetkasůl
Krém:
200 mlsmetana ke šlehání
140 ghořká čokoláda 70%
3 lžícedžem
Glazura:
60 ghořká čokoláda
trochuolej

Postup přípravy

  1. Nejdříve začneme s přípravou krému. Smetanu ohřejeme a rozpustíme v ní na kousky nalámanou čokoládu. Necháme vychladnout a odložíme do chladničky nejméně na 3 hodiny.
  2. Do misky prosejeme kakao s moukou a přidáme špetku soli. Promícháme. Žloutky vyšleháme s 2/3 cukru do tuhé pěny, v druhé misce vyšleháme bílky se zbylým cukrem do tuhé pěny. K žloutkům přidáme sypkou směs mouky, kakaa a soli a promícháme. Nakonec zlehka vařečkou vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
  3. Těsto navrstvíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 220 stupňů 5-7 minut. Těsto na plechu rozetřeme na tenkou vrstvu. Nepečeme příliš dlouho, abychom těsto nevysušily. Upečené těsto vyndáme z trouby a srolujeme ještě horké s navlhčenou utěrkou. Necháme zcela vychladnout.
  4. Čokoládovou smetanu po minimálně třech hodinách vyjmeme z lednice a mixérem vyšleháme na hladký krém.
  5. Těsto potřeme marmeládou, krémem a srolujeme. Vrch rolády polijeme rozpuštěnou čokoládou, do které jsme přidali trochu oleje, aby byla krásně lesklá a necháme ztuhnout.

Zdroj: Coolinarika