Čokoládová kostka

Vynikající kakaové těsto, křehké jako pavučinka a krém ze zakysané smetany a hořké čokolády. Jednodušší koláček jsem ještě nepekla. Autor: Katarína

Přidal:Katarína Benková, 8.9.2016
Kategorie: Moučníky
Čokoládová kostka

Suroviny

Těsto:
5 ksvajec
5 PLpolohrubé mouky
5 PLkr. cukru
1 bal.prášek do pečiva
2 PLkakao
Krém:
400 mlzakysaná smetana
200 ghořká čokoláda
Poleva:
čokoláda

Postup přípravy

  1. Vajíčka z cukrem šleháme dokud neznásobí objem alespoň 2krát.
  2. Po lžících přimícháme mouku smíchanou z práškem do pečiva a kakaem. Pečeme při 170 ° C.
  3. Rozpustíme čokoládu a přimícháme ji k zakysané smetaně. Rozetřeme na vychladlé upečené těsto a zarovnáme.
  4. Na ozdobu můžeme pokapat nebo polít rozpuštěnou čokoládou.