Čokoládová roláda s banánem

Úplně jednoduchá roláda, která chutná snad každému. Uvnitř banán a čokoládová nádivka. Mňamka!

Přidal:admin, 5.3.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Čokoládová roláda s banánem

Suroviny

Těsto:
5 ksvejce
špetkasůl
5 lžickr. cukr
5 lžicpolohrubá mouka
Náplň:
4 ksvejce
150 gkr. cukr
1 lžícekakao
100 gtmavá čokoláda
150 gmáslo
2 ksbanán

Postup přípravy

  1. Bílky vyšleháme na tuhý sníh se špetkou soli.
  2. V druhé misce utřeme žloutky s cukrem do pěny a postupně přidáme polohrubou mouku. Nakonec jemně vařečkou vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
  3. Takto připravené těsto navrstvíme na plech o velikosti 27x35 cm a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 15 minut. Plech jsme vyložili papírem.
  4. Upečené těsto srolujeme i s papírem. Srolované ho necháme vychladnout.
  5. Připravíme nádivku. Ve vodní lázni vyšleháme vajíčka s cukrem do pěny. Přidáme na kousky nalámanou čokoládu, kakao a necháme ji rozpustit. Když máme čokoládu rozpuštěnou, odstavíme z vodní lázně a necháme hmotu vychladnout.
  6. Máslo utřeme do pěny a postupně přidáváme chladnou čokoládovou hmotu.
  7. Vychlazenou roládu rozbalíme, stáhneme papír, natřeme 1/3 krému, poklademe banány (vcelku), natřeme druhou třetinu krému a srolujeme. Vrch potřeme zbylou nádivkou a dáme do lednice ztuhnout.
  8. Krájíme ostrým nožem a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Nosalty