Čokoládová roláda s tvarohem a banánem

V jednoduchosti je krása a samozřejmě i chuť! Banánové rolády jsou nejlepší. Recept je vhodný i pro začátečníky, i když se bojíte rolády, nezoufejte. Pokud ji stočíte ještě horkou i s papírem na pečení a s vlhkou utěrkou, nikdy se vám nezlomí ani nepraská. To je pravidlo, stáčet ji za horka! Banán dovnitř je už taková klasika, neumím si představit roládu bez banánu i když je mnoho receptů bez, ale pro mě je roláda roládou tehdy, pokud je s banánem. Autor: Petra H.

Přidal:Petra H, 7.11.2014
Kategorie: Moučníky, Vánoční cukroví, Vánoce, Velikonoce
Čokoládová roláda s tvarohem a banánem

Suroviny

Těsto:
3 ksvejce
2 lžícepolohrubá mouka
2 lžícekakao
1/2 bal.prášek do pečiva
2 lžícekr. cukr
Náplň:
400 gtvaroh
1 ksvejce
3 lžícekr. cukr
50 mlzakysaná smetana
1 bal.vanilkový cukr
banány
moučkový cukr na ozdobu

Postup přípravy

  1. Smícháme si tvaroh, vejce, cukr, vanilku, zakysanú smetanu a vymícháme hladkou hmotu.
  2. Připravíme si těsto. Žloutky si vyšleháme s cukrem.
  3. Přimícháme mouku, kterou jsme si smíchali s kakaem a práškem do pečiva.
  4. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh, který následně zlehka vmícháme do kakaové hmoty.
  5. Připravenou tvarohovou nádivku si vylijeme do plechu na pečení (26x37 cm), který jsme si vystlali papírem a na nádivku nalijeme vymíchané těsto.
  6. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 15-18 minut.
  7. Upečené těsto s nádivkou vybereme, položíme na navlhčenej ručník, který jsme si posypali moučkovým cukrem a srolujeme. Necháme mírně vychladnout.
  8. Následně si těsto rozprostřeme a položíme celý banán a zpět srolujeme. Necháme srolované úplně vychladnout.
  9. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na plátky a podáváme. Dobrou chuť!