Čokoládové brownies s třešněmi

Výborná sladká pochoutka. Pokud máte rádi čokoládu ve spojení s ovocem, vyzkoušejte si připravit tyto chutné řezy. Jsou krémové, lahodné a chutné.

Přidal:admin, 28.6.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Čokoládové brownies s třešněmi

Suroviny

Krém:
230 gsmetanový sýr
1/2 šálkumoučkový cukr
1 ksvejce
1/2 lžičkyvanilkový extrakt
Brownies:
1 šálekmáslo
170 ghořká čokoláda
2 šálkykr. cukr
1 lžičkavanilkový extrakt
1 lžičkasůl
4 ksvejce
1 a 1/4 šálku hladká mouka
600 gtřešně

Postup přípravy

  1. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a připravíme si plech na pečení o velikosti 33 x 23 cm. Vymažeme ho olejem nebo vyložíme papírem na pečení a odložíme bokem.
  2. Čokoládu spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni. Postupně přidáváme cukr, vanilku, sůl, vajíčka a nakonec i mouku. Vypracujeme hladké těsto, které navrstvíme na plech.
  3. Na těsto navrstvíme krém - smetanový sýr (mascarpone, ricotta, lučina, ...) nebo měkký tvaroh utřeme s vanilkovým extraktem, cukrem a vajíčkem do jednotné hmoty.
  4. Na krém poklademe rozvařené třešně (můžeme přidat cukr, ale nemusíme) - třešně vložíme do hrnce a přivedeme do varu. Vaříme cca 10 - 15 minut, dokud nezměknou a nepustí šťávu.
  5. Nožem uděláme na vrchu mramorový efekt a připravený koláč vložíme do trouby. Pečeme cca 45 - 50 minut, dokud koláč po okrajích nechytí slabě hnědou barvu. Před podáváním necháme vychladnout. Dobrou chuť!

Zdroj: Therecipecritic