NejRecept.cz Dezerty Nepečené dezerty Čokoládové lanýže
Čokoládové lanýže
Recept Čokoládové lanýže
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
MichelleSys MichelleSys    ·   2.6.2015

Čokoládové lanýže

Rozplývající se na jazyku, chutné a nenáročné na přípravu. Autor: MichelleSys

Suroviny

Lanýže:

70 g
30-40% smetany ke šlehání
50 g
másla
50 g
cukru (méně či více, podle čokolády a chuti)
200 g
kvalitní čokolády (Lindt, Valrhona, Milka nebo Schogetten)

Posypání:

4 velké lžíce holandské kakao
Postup receptu
Vytisknout
  1. V malém kastrůlku si rozpusťte čokoládu (většinou používám jednu mléčnou čokoládu a druhou hořkou 85%) s máslem, NEšlehanou smetanou a cukrem. Jakmile je čokoláda rozpuštěná, uložíme do chladu nejlépe přes noc, aby ztuhla.
  2. Po utuhnutí na sebe rozložíme 2-3 papírové ubrousky a na ně prosijeme kakaový prášek. Z čokolády lžičkou tvoříme "kuličky", ale vzhledem k tomu, že se čokoláda rychle rozpouští nemusí být zrovna úhledné. Poté válíme po ubrouskách. Jakmile máme hotovo, dáme chladit a můžeme začít mlsat.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář