Mléčné řezy z listového těsta

Velmi jednoduché řezy z listového těsta s čokoládovou sušenkou uprostřed. Vhodné ke kávičce nebo čaje.

Přidal:Gaštanka, 15.10.2014
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Mléčné řezy z listového těsta

Suroviny

Těsto I.:
1 bal.listové těsto
Těsto II.:
200 gkr. cukr
6 ksvejce
400 gnastrouhaná čokoláda
400 gmleté vlašské ořechy
Krém:
600 mlmléko
3 lžícehladká mouka
3 lžícekukuřičný škrob
250 gmargarín
100 gmáslo
250 gmoučkový cukr
2 bal.vanilkový cukr
1 lžíčkacitronová kůra

Postup přípravy

  1. Z listového těsta si vyválíme dva stejně tenké obdélníky a upečeme je na opačné straně plechu při teplotě 160 stupňů do zlata.
  2. Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme nastrouhanou čokoládu, mleté vlašské ořechy a nakonec vyšlehané bílky. Jemně promícháme a vylijeme do formy na pečení, kterou jsme si vystlali papírem na pečení. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 30 minut.
  3. V trošce mléka si rozděláme mouku a kukuřičný škrob. Zbylé mléko si spolu s vanilkovým cukrem rozpustíme na ohni a postupně přidáme mléko s moukou a škrobem. Vaříme do zhoustnutí. Hustou hmotu necháme vychladnout.
  4. V jiné misce si mixérem vyšleháme máslo a margarín s moučkovým cukrem do pěny. Postupně k ní přidáváme vychladlou mléčnou hmotu a mixérem vyšleháme na tuhý krém. Přidáme citronovou kůru a dobře promícháme.
  5. Můžeme vrstvit. Na listové těsto navrstvíme 1/2 krému, položíme čokoládovou sušenku, kterou mírně přitlačíme, znovu navrstvíme krém a přikryjeme druhým plátem listového těsta.
  6. Vrch posypeme práškovým cukrem. Dobrou chuť!