Čokoládově oříškové řezy

Jednoduché řezy, na kterých nemáte co zkazit. Jemné těsto a velká dávka krému.

Přidal:admin, 2.11.2015
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Čokoládově oříškové řezy

Suroviny

Těsto:
4 ksbílky
špetkasůl
80 gkr. cukr
20 ghladká mouka
80 gmleté oříšky (lískové nebo vlašské)
Krém:
8 ksžloutku
120 gkr. cukr
50 ghladká mouka
170 mlmléko
90 ghořká čokoláda
110 gmáslo
Dále budeme potřebovat:
mleté oříšky na ozdobu

Postup přípravy

  1. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhé pěny a postupně zašleháme cukr. Hladkou mouku smícháme v misce s mletými oříšky a vařečkou je přimícháme k bílkové hmotě.
  2. Těsto navrstvíme na plech o velikosti 30 x 20 cm (dno vyložíme pečícím papírem) a dáme péct do předem vyhřáté trouby, 180 stupňů a pečeme 20 minut.
  3. Žloutky vyšleháme s cukrem ve vodní lázni do husté pěny, přidáme mouku a mléko. Odstraníme z vodní lázně a vaříme v hrnci na mírném ohni a za stálého míchání. Přidáme hořkou čokoládu a vaříme, dokud hmota nezhoustne. Hustou hmotu odstavíme a po vychladnutí přidáme 110 g másla. Dobře mixérem vyšleháme a navrstvíme na vychladlé těsto.
  4. Krém pěkně uhladíme a vrch posypeme mletými oříšky. Odložíme do lednice a pak ostrým nožem nakrájíme úhledné řezy.

Zdroj: Coolinarika