Čokoládově ovocné potěšení pro náročné

Čokoládově ovocné potěšení pro náročné mlsouny.

Přidal:admin, 18.4.2016
Kategorie: Dorty, Moučníky
Čokoládově ovocné potěšení pro náročné

Suroviny

Těsto:
6 ksvajec
6 lžickr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
100 mlmléka
100 mlolej
6 lžicčokoláda v prášku (instantní nápoj)
1/2 bal.prášek do pečiva
6 lžicpolohrubá mouka
Krém:
400 mlsmetana ke šlehání
250 ghořká čokoláda
Vrch:
100 gmoučkový cukr
400 gmaliny
1 bal.želatina

Postup přípravy

  1. Večer si připravíme základ pro pařížský krém. Smetanu zahřejeme (dáváme pozor, aby nezačala vřít) a odstavíme. Přidáme na kousky nalámanou čokoládu, kterou mícháním rozpustíme a necháme vychladnout při pokojové teplotě. Pak tuto hmotu vložíme do lednice a necháme odpočívat celou noc.
  2. Žloutky vyšleháme s kr. a vanilkovým cukrem do tuhé pěny, postupně přidáme mléko, olej a nakonec sypké suroviny - smíchanou mouku s práškem do pečiva a práškovou čokoládou.
  3. Zcela na závěr přidáme ušlehaný sníh z bílků a jemně vařečkou promícháme. Těsto navrstvíme do kulaté formy na pečení, dno jsme vyložili pečícím papírem a pečeme při teplotě 180 stupňů, dokud se kraje nezačnou odlepovat od stěny formy.
  4. Upečené těsto necháme vychladnout na mřížce a připravíme krém. Mixérem vyšleháme pořádně vychlazenou smetanu s čokoládou do tuhého krému a navrstvíme na těsto. Pěkně uhladíme a na vrch navrstvíme ovocnou dřeň - maliny smícháme s cukrem a dáme je vařit. Vaříme, dokud se maliny nerozvaří, přidáme želatinu a mícháním vše spojíme.
  5. Celý dort odložíme do lednice na pár hodin.

Zdroj: Coolinarika