Čokoládové řezy

Čokoládový zákusek s čokoládovou polevou na vrchu. Příprava je nenáročná a chuť fenomenální.

Přidal:admin, 21.5.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Čokoládové řezy

Suroviny

Těsto:
6 ksvejce
8 lžickr. cukr
4 lžícekakao
8 lžicolej
8 lžicmléko
8 lžicpolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
Krém:
1 lmléko
11 lžickr. cukr
1 bal.čokoládový pudink
2 bal.premium čokoládový pudink Dolcet
2 lžícehladká mouka
80 gmáslo
125 mlsmetana ke šlehání
Poleva:
300 mlsmetana ke šlehání
150 ghořká čokoláda

Postup přípravy

  1. Těsto:
    Vaječené bílka vyšleháme do tuhé pěny a postupně přidáváme cukr, žloutky, kakao, olej, mléko. Na závěr přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a promícháme.
    Připravené těsto navrstvíme na plech o velikosti 30x40 cm, který jsme vystlali papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 150 stupňů cca 30 minut. Upečené těsto vyjmeme a necháme vychladnout. Vychladlé překrojíme na polovinu.
  2. Krém:
    Pudinky, cukr a hladkou mouku smícháme, přidáme trochu mléka a rozmícháme, abychom neměli hrudky. Zbylé mléko dáme na oheň a přivedeme k varu. Přidáme rozmíchané pudinky a uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout.
    Máslo vyšleháme se smetanou do krémové hmoty a postupně po lžících přimícháme čokoládový pudink.
  3. Na jednu část těsta navrstvíme polovinu krému, položíme druhý plát těsta a natřeme zbylý krém.
  4. Poleva:
    Smetanu ohřejeme a odstraníme z ohně. Přidáme na kousky nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme. Když se čokoláda rozpustila nalijeme ji na krém a necháme ztuhnout.

Zdroj: Coolinarika