NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Čokoládové vánoční hvězdy
Čokoládové vánoční hvězdy
Recept Čokoládové vánoční hvězdy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   8.12.2015

Čokoládové vánoční hvězdy

Hvězdičky, srdíčka, stromky, kolečka nebo jiné tvary používané při pečení vánočního cukroví. Kakaové těsto, čokoládová nádivka a glazura z čokolády se skrýva v tomto receptu. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

150 g
hladká mouka
100 g
kukuřičný škrob
60 g
moučkový cukr
30 g
kakao
125 g
máslo
1 ks
vejce
2 lžíce
smetana nebo mléko

Nádivka:

100 g
bílá čokoláda
50 ml
smetana ke šlehání
3 lžíce
kokosový nebo jiný likér

Glazura:

100 g
tmavá čokoláda
3 lžíce
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mouku, škrob, moučkový cukr a kakao prosejeme přes jemné síto minimálně 2x. Přidáme na kostičky nakrájené máslo, vajíčko a smetanu nebo mléko a zpracujeme hladké těsto, které odložíme do lednice na půl hodiny až hodinu.
  2. Těsto rozválíme na tenčí plát, ze kterého vykrojíme hvězdičky a ukládáme je na papírem vyložený plech na pečení. Nezapomeňte do každé druhé hvězdičky udělat malou dírku.
    Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 stupňů cca 7 minut, ale záleží na tloušťce těsta.
  3. Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme smetanu a mícháním všechno spojíme. Necháme vychladnout a přidáme likér.
  4. Ve vodní lázni rozpustíme i tmavou čokoládu, přidáme olej a promícháme.
  5. Nejdříve hvězdičku s dírkou namočíme do čokolády a necháme ztuhnout, pak je lepíme krémem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář