Čokoládovo - kokosové řezy

Kombinace dvou nejoblíbenějších surovin při sladkých dezertech. Nebíčko v tlamičce. Mňamka!

Přidal:admin, 22.7.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Čokoládovo - kokosové řezy

Suroviny

Těsto:
5 ksvejce
250 gmoučkový cukr
1 bal.vanilkový cukr
250 gpolohrubá mouka
125 mlolej
125 mlvoda
1 lžičkaprášek do pečiva
1 lžícekakao
Krém:
4 šálkykokosový jogurt
2 šáleksmetana ke šlehání
2 lžícemoučkový cukr
10 listůželatina
1 lžícekokosový likér
1 lžícečokoládové lupínky
2 lžícekokos
Na posypání:
kokos

Postup přípravy

  1. Vajíčka utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do tuhé pěny, postupně přidáme olej střídavě s vodou. Na závěr přidáme směs sypkých surovin - mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.
  2. Připravené těsto navrstvíme do vyššího plechu, který jsme důkladně vymastili tukem a vysypali hrubou moukou. Pečeme při teplotě 180 stupňů 35 - 40 minut. Upečené těsto necháme vychladnout.
  3. Smetanu utřeme do tuhé šlehačky. V druhé misce smícháme jogurt, moučkový cukr a kokosový likér. Želatinu namočíme do vody - řídíme se pokyny na obalu (každý výrobce udává jiný postup, proto je třeba respektovat pokyny na obalu). Když máme připravenou želatinu, přidáme ji k jogurtové hmotě a následně přidáme šlehačku. Jemně promícháme a na závěr přidáme kokos a čokoládové lupínky.
  4. Krém navrstvíme na chladné těsto a pěkně uhladíme. Vrch ozdobíme kokosem a odložíme do chladničky ztuhnout.

Zdroj: Ichkoche