Čokoládový cheesecake s mascarpone

Nejlepší čokoládový cheesecake s mascarpone. Mňamka! Autor: Monička

Přidal:monicka07, 25.4.2016
Kategorie: Nepečené, Dorty, Moučníky
Čokoládový cheesecake s mascarpone

Suroviny

Základ:
2 bal.bebe sušenky
180 gmáslo
Náplň:
500 gmascarpone
250 gčokoláda na vaření (z Lidl)
1 ksprášková šlehačka (případně 150 ml smetany na šlehání)
130 mlmléka
Poleva:
130 mlsmetana ke šlehání
100 gčokoláda

Postup přípravy

  1. Rozdrtíme si bebe sušenky, mohou zůstat i větší kousky, nemusíme rozdrtit na jemno, nasypeme do misky a zalijeme rozpuštěným máslem. Vytvoříme hustou masu, kterou namačkáme do dortové formy, kterou si vyložíme alobalem.
  2. Rozpustíme čokoládu v misce nad párou, necháme chviličku vychladnout a pak přidáme do mascarpone. Vyšleháme si smetanu ke šlehání a přidáme k ostatním surovinam. Vše spolu utřeme a vylijeme do dortové formy.
  3. Do hrnce si nalijeme smetanu ke šlehání a na kostky nalámanou čokoládu a necháme ohřát .. Jakmile se čokoláda roztaje, odstavíme z ohně (ale nevaříme). Chvíli necháme vychladnout a nalijeme na krém. Dáme do ledničky do druhého dne.