Čokoládový koláč s jahodami, vanilkovým krémem a šlehačkou

Svěží ovocný dezert s čokoládovým těstem, vanilkovým krémem a šlehačkou. Výborná dobrota. Mňam!

Přidal:admin, 23.3.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Čokoládový koláč s jahodami, vanilkovým krémem a šlehačkou

Suroviny

Těsto:
6 ksvejce
150 gkr. cukr
300 gmáslo
150 gčokoláda
6 lžicpolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
Krém:
1 bal.vanilkový pudink
400 mlmléka
4 lžícekr. cukr
125 gmáslo
Dále budeme potřebovat:
čerstvé jahody nebo jiné ovoce
2 bal.smetana ke šlehání
1 bal.ztužovač

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně přidáme rozpuštěné máslo a rozpuštěnou čokoládu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a úplně na závěr vyšlehaný sníh z bílků.
  2. Takto připravené těsto navrstvíme na plech, který jsme vyložili papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů, dokud se kraje nezačnou oddělovat od plechu. Upečené těsto vyjmeme a necháme vychladnout.
  3. Krém: V mléce rozpustíme cukr, přidáme pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo utřeme do pěny, přidáme vychladlý pudink a šleháme do hladka.
  4. Krém navrstvíme na chladné těsto, poklademe nakrájené jahody. Vrch ozdobíme vyšlehanou šlehačkou se ztužovačem. Odložíme do lednice, nejlépe na celou noc. Nakrájíme úhledné řezy a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika