Čokoládový zákusek s broskvemi

Chutný zákusek s čokoládovým krémem a ovocem. Vypadá fenomenálně.

Přidal:admin, 14.11.2015
Kategorie: Moučníky
Čokoládový zákusek s broskvemi

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 plechovka broskvový kompot (700-800g)
10 lžicmléko
80 gzakysaná smetana
130 ghladká mouka
130 gmoučkový cukr
100 gmáslo
2 ksvejce
1 lžícekakao
1 bal.prášek do pečiva
1 lžícerum
1 bal.čokoládový pudink
400 mlmléko
cukr do pudinku podle chuti
skořice podle chuti

Postup přípravy

  1. Bílky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme žloutky a pak měkké máslo. Do vyšlehané pěny přidáme mléko, zakysanou smetanu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, rum a vše důkladně promícháme. Těsto můžete ochutit skořicí, ale pokud nemáte rádi skořici, přidávat ji nemusíte.
  2. Připravíme si formu na pečení a vymažeme ji tukem. Poklademe na broskve a zalijeme je rozšlehaným těstem. Pěkně uhladíme a vložíme do trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 35 minut.
  3. Pudink smícháme s cukrem a přidáme mléko. Utřeme a uvaříme hustý pudink bez hrudek, který ještě horký nalijeme na upečený koláč. Pěkně uhladíme a odložíme do chladničky nejméně na jednu hodinu.

Zdroj: Coolinarika